Vacanta in SITHONIA – Grecia pe timp de pandemie (COVID-19)

In decembrie 2019 mi-am facut planuri de vacanta pentru vara anului 2020. Apoi a venit pandemia…inca tin minte cum numaram cazurile de oameni infectati in Italia si imi spuneam in gand “ne atinge si pe noi”. Apoi am renuntat la o vacanta, am anulat o rezervare de pe booking.com …si-atunci am inceput sa ma urc pe pereti, lucrand de acasa, ca marea majoritate a cunostintelor si prietenilor mei. Pe la mijlocul lunii mai am reaprins speranta si-am facut o rezervare pentru ultima saptamana din iunie, in Sithonia – Grecia. Nu am luat in calcul sa merg la mare in Romania din cauza faptului ca banuiam cum va fi la mare: aglomeratie si nerespectarea distantarii sociale. Mi-a fost simplu sa iau decizia sa merg intr-un loc pe care l-am mai vizitat, bazandu-ma pe faptul ca putini s-ar incumeta sa iasa din tara de frica virusului.

Drumul a fost placut si usor. Cu exceptia unei ore de asteptat in vama din Ruse tot drumul a fost parfum. Am ajuns cu bine dupa aproxiamtiv 10 ore si 800 de km. Proprietara vilei ne-a luat temperatura si ne-a facut poze dupa buletine. In caz de COVID.. sa aibe dovezi. Ne-a spus de la inceput ca nu o sa vina sa ne faca curatenie si ca ne doreste o vacanta placuta.

In oras, totul era pustiu. Putini turisti, putine magazine deschise si multa liniste. La taverne sau mai bine spus, la terasele tavernelor erau si mai putini oameni. M-a socat acest lucru, ma asteptam sa nu fie asa de multa lume, dar parca realitatea e cu totul alta fata de ce iti imaginezi. Plajele ? O minune. Multa liniste si foarte putini turisti. Distantare sociala? Normal.. la cel putin 150 de metri unii fata de ceilalti. Daca nu ma credeti, am filmat cu drona cateva plaje dar si o plimbare cu barca.

1. Fava Beach. – Google MapsVideo

2. Kalamitsi Beach. – Google MapsVideo

3. Porto Koufo Beach – Google MapsVideo

4. Poseidon Beach & Las Bandidas Beach – Google MapsVideo

5. Diaporos Island – Cu barca – Google MapsVideo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *