Vacanta in Kefalonia – Grecia pe timp de pandemie (COVID-19)

Destinatia mea: Kefalonia. Pana acolo sunt 1244 km pe sosele si autostrazi, iar ca sa ajungi pe insula trebuie sa iei feribotul din Kilini sau din Patras. In mai 2020 am cumparat bilete de feribot pentru a traversa din Kilini in Poros, Kefalonia. Drumul l-am facut din 2 bucati, imi place sa conduc, dar nu voi conduce niciodata peste 1000 km. De fiecare data am dormit aproape de Salonic, Grecia.

Trecerea cu feribotul dureaza 1h si 30m. Pentru a traversa cu feribotul cu Levante Ferries ,costurile sunt urmatoarele:

  • masina – 43 euro / trecerea
  • persoana 11.5 euro / trecerea

Pana in Kilini de la intrarea in Grecia sunt 11 taxe de autostrazi si una de pod(in Patras). In bani asta inseamna 22.85 euro pentru autostrazi iar taxa de pod este de 13.5 euro. Tineti cont ca aceste costuri sunt doar pentru un singur sens, iar la intoarcere aveti de platit din nou aceleasi taxe 🙂

Am impartit insula in 2. 5 nopti intr-o parte si alte 5 nopti in alta parte. In primele 5 zile ale vacantei am gasit o cazare super ieftina (multumesc Jovi pentru pont) in Agia Effimia. Cazarea se poate gasi si pe booking – Countryside Studios. Eu am dat mail si am vorbit cu proprietarul, evitand astfel comisioanele booking. 5 nopti – 190 Euro.  A doua cazare am gasit-o pe booking.com, imi doream ceva cu piscina pentru ca uneori esti prea obosit sa mai pleci pe o alta plaja si e bine sa lenevesti intr-o piscina, la cazare. Liogerma Studios – 5 nopti – 225 euro.

Plajele au fost spectaculoase din toate punctele de vedere. Am tras cateva cadre din drona pentru arhiva personala pe care vi le voi arata mai jos in topul creat de mine.

  1. Antisamos Beach
  2. Agia Kiriaki Beach
  3. Myrthos Beach
  4. Emplisi Beach
  5. Skala Beach

Am fost pe mai multe plaje, dar uneori n-am putut sa filmez datorita regulilor (cele de pe langa aeroport) iar altele nu m-au impresionat. Am multe poze facute si mi-am incarcat bateriile pentru cat a mai ramas din acest an. Ca si concluzie: mi-a placut dar nu atat de mult cum imi place Lefkada sau Creta. Da, Creta ramane #1 si Lefkada #2. Cu siguranta nu voi mai merge cu feribotul si nu pentru ca nu mi-a placut, dar la intoarcere aveam feribot la ora 09:15. Din nu stiu ce motiv, acesta a fost anulat si a trebuit sa il iau pe cel de ora 12:00. Nu era nici o problema daca ma anuntau din timp. M-am trezit la 6 ca sa prind un feribot ce n-a mai ajuns. E ok, si-au cerut scuze dupa ce am facut putin “scandal” prin telefon. “In Greece anything can happend!” Dar sa privesc partea pozitiva. Nu l-as mai fi cunoscut pe Maik, in port la Poros. Si el era in acelasi situatie ca si mine. Maik can’t wait to see your compilation of Kefalonia. Just upload that video mixtape!!! Hope you arrived safe in Athens and the car din’t make you any more trouble.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.